Mladá Boleslav: Pozemky a bývalé tovární haly pod SPŠ čeká nové využití

06.09.2020 17:15

Středočeský kraj bezúplatně daruje bývalou tovární halu a přilehlý pozemek pod střední průmyslovou školou městu Mladá Boleslav. Převod již schválilo i zastupitelstvo města.

Mladá Boleslav: Pozemky a bývalé tovární haly pod SPŠ čeká nové využití
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Postupně zde i díky tomuto daru Středočeského kraje, za což mu děkujeme, scelujeme pozemky. Ve svém vlastnictví tak budeme mít v této lokalitě zhruba 5000 m2," řekl náměstek primátora Jiří Bouška, který s dalšími zástupci města, Nadačního fondu Škoda Auto a spolku Galerie Pluhárna objekt prohlédl a začal jednat o jeho budoucím využití a úpravách.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Tato někdejší tovární budova je součástí bývalého průmyslového areálu, k nemuž patří i další budova, v němž se odehrávají akce klubu Pluhárna. Podle náměstka Boušky je cílem dosud nevyužívanou budovu upravit tak, aby v ní mohly být pořádané kulturní akce. Jak ukazuje příklad Pluhárny, akce v podobném industriálním prostředí získávají rychle oblibu. Nyní chce město ve spolupráci s Nadačním foncem Škoda Auto a spolkem Galerie Pluhárna po dokončení převodu nemovitosti do vlastnictví města nejdříve objekt vyčistit, zajistit proti vnikání nežádoucích osob a nechat posoudit odborníky možnosti pro pořádání kulturních akcí.

Dále také nechá město upravit zarostlé cesty v okolí hal a odstraní náletové dřeviny. Město vlastní i pozemky za halami, kde nechalo již dříve zlikvidovat staré garáže a kde by mohlo vzniknout potřebné zázemí. Je nutné také dořešit a uzpůsobit přístupové cesty k areálu. Je zřejmé, že celý tento areál v sobě skrývá velký potenciál a po patřičných úpravách interiréru i okolí zde může vzniknout zajímavé centrum různých akcí. O všech aspektech a podmínkách dalšího využití se bude dále jednat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…