Mladá Boleslav: Přehlídka inovátorů, kutilů a vynálezců opět v Pluhárně

08.09.2020 9:15

Po loňském úspěchu se bude letos konat opět oslava všech kreativních lidí, tvůrců, kutilů, bastlířů a vynálezců pod názvem Maker Faire, a to 12. a 13. září v prostoru Pluhárny, tedy bývalé industriální haly za střední průmyslovou školou.

Mladá Boleslav: Přehlídka inovátorů, kutilů a vynálezců opět v Pluhárně
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Představí se více než 30 místních makerů. Letošní program opět přirozeným a nenásilným způsobem představí možnosti technického a digitálního vzdělání a propojují moderní technologie s klasickými řemesly. Zaujme tak všechny, ať už se jedná o studenty, rodiny s dětmi, profesionály nebo seniory. Festival je bez vstupného. Po oba dny bude přístupný od 10 do 18 hodin.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14779 lidí

Loni se Maker Faire kromě Mladé Boleslavi, kde ho navštívilo přes 2 500 lidí, konal také v Praze, Brně a Plzni a počet návštěvníků v celé České republice překročil 22 000. “Odezva prvního ročníku v Mladé Boleslavi překonala naše očekávání a Mladá Boleslav potvrdila, že je městem plným zvídavých lidí, kteří mají chuť objevovat a tvořit. Spolu s Nadačním fondem ŠKODA AUTO na to letos navážeme a představíme ještě o něco více místních makerů,” sděluje Daniel Jirotka za skupinu organizátorů Make More. Návštěvníky čeká chytrá zábava pro celou rodinu, a to jak v Pluhárně, tak i na přilehlých hřištích a části Havlíčkovy ulice. Ta bude v úseku mezi Husovou a Jaselskou ulicí uvolněna pro bezpečný pohyb návštěvníků a naopak uzavřena pro dopravu.

Přijďte na víkend plný interaktivních expozic a zábavných workshopů! Ozkoušejte si technologické vychytávky, moderní i tradiční řemesla, okoukněte originální design, naprogramujte roboty, ale vyzkoušejte si třeba i výrobu mýdla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…