Mladá Boleslav: Projekt Cesta z ulice pomohl dalšímu bezdomovci

02.04.2022 15:59 | Tisková zpráva

Už třetím rokem běží v Mladé Boleslavi projekt Cesta z ulice, který pomáhá lidem bez domova. Jeho cílem je pomoci těmto lidem s návratem do systému, ať už prostřednictvím návratu zpět do místa trvalého bydliště, k rodině nebo tam, kde se jim podařilo sehnat práci.

Mladá Boleslav: Projekt Cesta z ulice pomohl dalšímu bezdomovci
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V tomto týdnu se povedlo pomoci dalšímu muži, který do našeho města přišel za prací, o níž však přišel a od té doby využíval buď služeb azylového střediska Naděje, nebo žil na boleslavských ulicích.

Díky spolupráci odboru bezpečnosti a prevence kriminality, který s projektem v roce 2020 přišel, se sociálními pracovníky z Naděje se podařilo muži nabídnout možnost z Boleslavi odcestovat na náklady města.

"Prověřili jsme, že tento sedmatřicetiletý muž nemá žádné závazky vůči městu nebo vůči Policii ČR. Navíc nám sdělil, že se nechce vracet do místa trvalého bydliště, ale že by rád odjel do Plzně, kde má kamarády a rovněž domluvenou práci," popsal případ vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král.

Jeho odbor tedy muži v pátek ráno nalezl vhodný spoj, zakoupil jízdenku a nyní již bývalý bezdomovec ve 12 hodin odcestoval z Boleslavi do Plzně. Projekt Cesta z ulice od začátku pomohl už 44 lidem, v letošním roce šlo o čtvrtý případ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…