Mladá Boleslav: Rada města schválila řadu neinvestičních dotací

02.04.2019 20:07

Rada města v pondělí 1. dubna schválila řadu neinvestičních dotací z oblasti využití volného času, sociální oblasti i školství. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Rada města schválila řadu neinvestičních dotací
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Radní schválili poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 30.000 Kč Muzeu Mladoboleslavska na částečnou úhradu nákladů spojených s projektem Muzejní noc a dotaci 5000 Kč Mikroregionu Český ráj na projekt Cyklobusy v Českém ráji.

Neinvestiční dotaci 25 000 Kč dostane Oblastní charita Kutná Hora na ranou péči občanům města Mladá Boleslav v roce 2019. Cílovou skupinou projektu jsou rodiny s dětmi se zdravotním postižením (předčasně narozené, s mentálním, pohybovým, kombinovaným handicapem, s poruchou autistického spektra, nerovnoměrným nebo opožděným vývojem, v rozmezí 0 - 7 let). V současné době je služba poskytována ve dvou rodinách v Ml. Boleslavi. V roce 2018 byla poskytována raná péče ve 3 mladoboleslavských rodinách.

Dalších 40 000 Kč dostane Diecézní charita Litoměřice na poskytování pečovatelské služby celkem 13 uživatelům  města Mladá Boleslav v roce 2019. v roce 2018 byla poskytována pečovatelská služba celkem 13 uživatelům z města Mladá Boleslav. Cílovou skupinou služby jsou senioři, osoby s chronickým onemocněním, osoby s mentálním postižením, osoby se zdravotním postižením.

Radní schválili také navýšení neinvestičního příspěvku ve výši 19 900 Kč Základní škole Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91 (2. ZŠ) na zajištění návštěvy žáků a pedagogů z partnerské školy z Dieburgu ve dnech 4. až 11. dubna. Jedná se o delegaci 12 žáků a 2 pedagogů.

Rada dále schválila přijetí státní dotace ve výši 13, 806 mil. Kč pro Pečovatelskou službu města Mladá Boleslav na poskytování sociálních služeb v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…