Mladá Boleslav: Rada města schválila řadu neinvestičních dotací

02.04.2019 20:07

Rada města v pondělí 1. dubna schválila řadu neinvestičních dotací z oblasti využití volného času, sociální oblasti i školství. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Rada města schválila řadu neinvestičních dotací
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Radní schválili poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 30.000 Kč Muzeu Mladoboleslavska na částečnou úhradu nákladů spojených s projektem Muzejní noc a dotaci 5000 Kč Mikroregionu Český ráj na projekt Cyklobusy v Českém ráji.

Neinvestiční dotaci 25 000 Kč dostane Oblastní charita Kutná Hora na ranou péči občanům města Mladá Boleslav v roce 2019. Cílovou skupinou projektu jsou rodiny s dětmi se zdravotním postižením (předčasně narozené, s mentálním, pohybovým, kombinovaným handicapem, s poruchou autistického spektra, nerovnoměrným nebo opožděným vývojem, v rozmezí 0 - 7 let). V současné době je služba poskytována ve dvou rodinách v Ml. Boleslavi. V roce 2018 byla poskytována raná péče ve 3 mladoboleslavských rodinách.

Dalších 40 000 Kč dostane Diecézní charita Litoměřice na poskytování pečovatelské služby celkem 13 uživatelům  města Mladá Boleslav v roce 2019. v roce 2018 byla poskytována pečovatelská služba celkem 13 uživatelům z města Mladá Boleslav. Cílovou skupinou služby jsou senioři, osoby s chronickým onemocněním, osoby s mentálním postižením, osoby se zdravotním postižením.

Radní schválili také navýšení neinvestičního příspěvku ve výši 19 900 Kč Základní škole Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91 (2. ZŠ) na zajištění návštěvy žáků a pedagogů z partnerské školy z Dieburgu ve dnech 4. až 11. dubna. Jedná se o delegaci 12 žáků a 2 pedagogů.

Rada dále schválila přijetí státní dotace ve výši 13, 806 mil. Kč pro Pečovatelskou službu města Mladá Boleslav na poskytování sociálních služeb v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…