Mladá Boleslav: Radní schválili dodatek smlouvy o zajištění dopravní obslužnosti

16.04.2019 16:46

Rada města v pondělí 15. dubna schválila uzavření dodatku ke smlouvě o závazku veřejné služby k zajištění ostatní dopravní obslužnosti ve vnitrostátní linkové osobní dopravě, uzavřené se společností Arriva Střední Čechy s.r.o.

Mladá Boleslav: Radní schválili dodatek smlouvy o zajištění dopravní obslužnosti
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak dnes informoval náměstek primátora Jiří Bouška, příspěvek města pro rok 2019 činí na zajištění této služby 423.444 Kč. Finanční prostředky jsou pokryty schváleným rozpočtem pro rok 2019.

Celková výše prokazatelné ztráty (která byla stanovena právě ve výši 423 444 Kč) z provozování ostatní dopravní obslužnosti pro rok 2019 se stanovila předem jako součin ztráty pro rok 2019 za 1 km, tj. ve výši 4,79 Kč za 1 km a předem stanoveného počtu ujetých kilometrů dle schválených jízdních řádů na rok 2019 ve výši 88.436 km.

V minulosti tato suma převyšovala i milion korun ročně. "Jsme tedy rádi, že se kraji podařilo vyjednat výhodnější podmínky," řekl náměstek Bouška.

Uvedl také, že již intenzivně pracuje na nové koncepci dopravní obslužnosti v rámci kraje i Mladoboleslavska, které by se mělo také stát součástí integrované dopravy v kraji a Praze. Cestující z našeho města by tak do budoucna mohli jednodušším způsobem a za výhodnějších podmínek cestovat po kraji i Praze. Podle Boušky se pracuje na tom, aby se Mladá Boleslav mohla napojit do tohoto systému pravděpodobně od 1. 9. 2019. Až bude vše připravené, budeme o této možnosti informovat na webu města i v Boleslavanu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…