Mladá Boleslav: Řadu chodníků nechá město letos opravit

22.02.2016 7:29

Město Mladá Boleslav připravuje v letošním roce řadu oprav chodníků. V některých případech je již o opravě rozhodnuto, u dalších lokalit se o možných opravách jedná. Některé z lokalit, v nichž budou chodníky opraveny určitě již letos, navštívili i náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman.

Mladá Boleslav: Řadu chodníků nechá město letos opravit
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na jaře by měla začít oprava chodníku a s ním spojená výstavba cyklostezky na dalším úseku třídy T. G. Masaryka, a to od posledního domu před kruhovým objezdem kolem Havelského parku až k prvnímu domu na náměstí Míru. O nejhodnějším načasování opravy další části mezi již hotovým úsekem u obchodní akademie k poslednímu domu na T. G. Masaryka, kde je také řada obchodů a provozoven, se bude dále jednat i ve spolupráci s místními obyvateli a obchodníky. Jak uvedl radní Neuman, zároveň zde vznikne krytá autobusová zastávka.

Opravy se také dočká chodník ve zbídačelém stavu podél Laurinovy ulice mezi třídou V. Klementa a Jiráskovou ulicí, dále chodník u Zalužanské ulice podél zdejší klubovny a sportovního hřiště.

V neposlední řadě dojde i na opravu vybraných úseků chodníků ve střední části Ptácké ulice. "Na základě stížností občanů i našich poznatků je nutné pracovat i s postupnou úpravou střední části Ptácké ulice. V prvé řadě je nutné opravit nejvíce poškozené chodníky, dále také máme připraveny peníze v rozpočtu na opravy některých schodišť v této oblasti. Ale oprava vlastní komunikace nepůjde vyřešit pouze nějakými dílčími opravami, ale bude nutné to vyřešit komplexně včetně výměny či obnovy sítí a podobně. Chceme si proto zpracovat několik variant, jak to celé řešit. Letos bychom rádi začali s projekčními přípravami a jednáním se správci inženýrských sítí," řekl náměstek Jiří Bouška. Radní Neuman upozornil, že náklady mohou dosáhnout desítek milionů korun a také proto budou přípravy i finanční zajištění této akce náročné a potrvají delší dobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…