Mladá Boleslav: Rekonstruované náměstí se dostalo do finále soutěže Stavba roku

12.09.2011 6:32

Staroměstské náměstí, které prodělalo zásadní rekonstrukci, se včera večer dostalo do finálového kola prestižní soutěže Stavba roku 2011.

Mladá Boleslav: Rekonstruované náměstí se dostalo do finále soutěže Stavba roku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Podle autora projektu revitalizace, architekta Hlaváčka, je samotný postup do finále obrovským úspěchem, protože se kromě architektonické práce hodnotí i kvalita provedení. „Z toho máme všichni obrovskou radost," podotkl dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Adolf Beznoska.

„Každou z nominovaných patnácti staveb zdobí vysoká kvalita návrhu i realizace. Původně bylo v této soutěži přihlášeno několik desítek projektů z celé České republiky, a to i z renomovaných architektonických kanceláří," řekl dále náměstek Beznoska. Vlastní finálový večer se bude konat 2. října v Senátu, protože se tato soutěž koná pod patronací Parlamentu České republiky. Podle pořadatelů si každý účastník z finálové patnáctky odnese nějaké ocenění, ale hlavní cena bude pouze jedna, o tom rozhodnou odborníci. „Kromě odborné části může také hlasovat veřejnost, a to na webových stránkách www.stavbaroku.cz, kde mohou lidé podpořit i rekonstrukci Staroměstského náměstí," řekl Beznoska. V loňském roce Mladá Boleslav dostala také ocenění za rekonstrukci městského divadla, a to v soutěži Fasáda roku. Oba zmíněné projekty jsou realizovány díky prostředkům Regionálního operačního programu, tedy z financí, kterou sem jdou z Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…