Mladá Boleslav: Se ZPŠ v oblacích létali dospělí i jejich děti

10.09.2021 9:16 | Tisková zpráva

Druhý ročník akce Se ZPŠ v oblacích, pořádané ve spolupráci s mladoboleslavskou Klaudiánovou nemocnicí, proběhl za slunečného počasí v neděli 5. září v Leteckém muzeu Metoděje Vlacha. Návštěvníci si užili mnoho aktivit, které byly zaměřeny především na zdraví.

Mladá Boleslav: Se ZPŠ v oblacích létali dospělí i jejich děti
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

O zdravotnickou osvětu se postarali zkušení profesionálové i budoucí zdravotní sestry ze SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav. Díky nim si lidé mohli nechat vyšetřit zrak, změřit hladinu cukru v krvi nebo krevní tlak, zjistit svoji krevní skupinu, dozvědět se, jak správně pečovat o zuby nebo jaké jsou zásady co nejdokonalejší hygieny rukou.

Součástí byl také stánek nemocničních dobrovolníků s informacemi o jejich aktivitách nebo možnost prohlídky sanitního vozu. Kdo chtěl – včetně dětí od 12 let, využil možnosti nechat se zde bez objednání naočkovat proti onemocnění COVID-19.
  
Kromě ryze zdravotnických aktivit byly k dispozici i atrakce, jejichž cílem bylo zpestřit dětským účastníkům zahájení školního roku – malování na obličej, nafukovací atrakce, hrátky s kostkami nebo bublináda klauna Bublína. Pojištěnci ZPŠ mohli využít vstup zdarma do leteckého muzea a na letecké simulátory.

Přítomní zaměstnanci ZPŠ poskytovali v průběhu celého dne informace o nabídce ZPŠ, a to jak o hlavní činnosti ZPŠ, zajištění kvalitních zdravotních služeb, tak o tradičně bohaté nabídce zdravotních programů či o elektronické aplikaci Karta mého srdce
.
Bonusem byly i drobné dárky s logem ZPŠ, které si účastníci mohli odnést na základě nasbírání razítek na kartičky na několika stanovištích. Největším lákadlem byla výhra vyhlídkového letu, který si výherkyně užila bezprostředně po jejím získání. Zábavným odpolednem provázet moderátor Tomáš Krejčíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…