Mladá Boleslav: Singltrek na Chlumu se letos stavět nebude

22.05.2016 9:25

Plánované cestičky lesem pro cyklisty známé pod názvem singltrek, které město plánuje vybudovat na Chlumu, se letos stavět nezačnou. I když mělo město v rozpočtu na tento záměr připraveno šest milionů korun, schvalování celého projektu a především splnění všech požadavků s ohledem na ochranu přírody potrvá delší dobu, než se předpokládalo. Informoval o tom dnes náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Singltrek na Chlumu se letos stavět nebude
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vedení města čekalo na biologické hodnocení této lokality vzhledem k tomu, že celý záměr hodlá budovat podle platné legislativy a s ohledem na potřeby životního prostředí. Hodnotil se tzv. jarní a podzimní aspekt vlivu záměr na životní prostředí, což podle Boušky mělo podle původních informací stačit k získání dostatečných informací. Nyní se ovšem ukázalo, že orgány ochrany životního prostředí požadují i tzv. letní aspekt. Ten se bude posuzovat do září a následně bude možné rozhodnout, zda a v jaké podobě bude možné singltrek na Chlumu vybudovat. Podle Boušky je tím jasné, že letos se s tím již určitě nezačne.

Projekt byl podle náměstka Boušky prezentován nedávno na komisi životního prostředí, která jej jednohlasně schválila. "I podle komise singltrek do této lokality patří a natáhne sem rodiny s dětmi. Singltrek totiž není žádná adrenalinová stezka, na které by se proháněli teenageři na odpružených kolech. Jsou to naopak jednosměrné stezky pro rekreaci. Lesem nejdete, ale jedete na kole normální rychlostí.

Trochu mne to mrzí, je zde řada lidí, kteří se do toho snaží házet vidle. Poměrně se jim to daří, takže se nám celý ten projekt posouvá. Až si tam půjdu někdy zaběhat a uvidím, jak je to tam rozježděné od čtyřkolek a od načerno udělaných tratí, tak se tomu trochu pousměji..," řekl Bouška. Upozornil také, že singltrek v Novém Městě pod Smrkem, který je i vzorem pro plánovaný záměr na Chlumu, funguje bez problémů i v podstatně přísnějším ochranném režimu na území Jizerských hor.

Ušetřené peníze, které se nevyužijí letos pro stavbu singltreku, město využije pro další potřebné investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…