Mladá Boleslav: Slavnosti vína se konaly v Domě kultury již podesáté

21.11.2022 16:43 | Tisková zpráva

V sobotu 19. listopadu se ve velkém sále boleslavského Domu kultury sešli milovníci dobrého vína. Konal se zde v pořadí již desátý ročník Slavností vína, které se za dobu své existence staly jednou z velmi oblíbených tradičních podzimních akcí.

Mladá Boleslav: Slavnosti vína se konaly v Domě kultury již podesáté
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Je výborné, že si sem letos našlo cestu tolik ctitelů dobrého vína. A měli skutečně z čeho vybírat, v 17 stáncích zde vinaři nabízeli 128 druhů vín z Čech, Moravy, Rakouska i Moldavska," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se slavností rovněž zúčastnil a také pokřtil letošní Boleslavské víno.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

Akci, která tradičně trvá od 14 do 22 hodin, si nenechaly ujít stovky příznivců vína. Byl zde i náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková, členové zastupitelstva, pracovníci magistrátu a městských společností i například ze Škody Auto. Pro zájemce bylo připravena také soutěžní vinná a vonná cesta. K dispozici bylo i občerstvení v podobě různých gurmánských specialit v podobě uzenin, sýrů a jiných delikatesních pochoutek. Večer stylové hudebně doprovodila cimbálová kapela Denár. 

Boleslavské víno, které zde bylo zdarma k ochutnání, má původ na městské vinici ve svahu nad Ptáckou ulicí. Vznikla v roce 2014, ale město vlastně jejím založením navazuje na dávnou tradici. Například název Viničná ulice je jasným důkazem toho, že se víno v Boleslavi pěstovalo i před staletími.

Boleslavské víno je už od počátku cuveé proto, že vzniklo odborným smícháním několika odrůd, v tomto případě jsou to Johanniter a Solaris. Ty odborníci doporučili jako nejvhodnější do podmínek, které Mladá Boleslav nabízí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…