Mladá Boleslav: Smlouva o spolupráci podpoří výstavbu parkovacího domu v areálu nemocnice

03.02.2019 12:48

Zastupitelé schválili uzavření smlouvy o spolupráci při přípravě, výstavbě a provozu parkovacího domu v areálu nemocnice v Mladé Boleslavi mezi Oblastní nemocnicí Mladá Boleslav, městem Mladá Boleslav a společností Městské parkovací domy Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Smlouva o spolupráci podpoří výstavbu parkovacího domu v areálu nemocnice
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Schválili i budoucí ručení města do výše 20 % jistiny za závazky nemocnice poskytovateli úvěru, který si nemocnice sjedná. Z 80 procent bude za úvěr ručit Středočeský kraj, který je zřizovatelem nemocnice. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Parkovací dům je z pohledu nemocnice i radnice v této dopravně exponované lokalitě nezbytný. Město má zájem na využití parkovacího domu především ve večerních hodinách pro rezidenty, kteří bydlí v okolí nemocnice. "Jsem rád, že byla tato smlouva o spolupráci schválena. Především mne těší, že na podzim začne výstavba parkovacího domu, který velmi výrazně této lokalitě uleví," řekl primátor.

Sedmipatrový parkovací dům, který vyroste na křižovatce ulic Laurinova a Palackého, bude mít kapacitu 640 parkovacích míst, dalších sedm míst bude před tímto objektem. Jeho provozovatelem bude společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, která je v majetku města.

Předpokládané náklady na výstavbu parkovacího domu jsou 153 mil. Kč bez DPH, a to včetně potřebného vybavení technologiemi, areálových komunikací, parteru a protihlukových opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…