Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce využilo první noc šest lidí

07.02.2018 17:31 | Zprávy

V úterý 6. února byl letos poprvé v provozu vyhřívaný stan pro bezdomovce v areálu Poplužního dvora. První noc ve stanu přespalo šest lidí, o jeho otevření bezdomovce celý den i noc informovaly hlídky městské policie.

Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce využilo první noc šest lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V úterý 6. února byl letos poprvé v provozu vyhřívaný stan pro bezdomovce v areálu Poplužního dvora. "Vzhledem k mrazivému počasí jsme se rozhodli nečekat, až teploty klesnou po dobu tří dnů, ale pro jistotu jsme ho otevřeli už v úterý. Přestože ve středu se mírně oteplilo, zatím stan necháme v provozu, prognózy počasí předpovídají mráz až do soboty," vysvětlila náměstkyně Zdeňka Veškrnová.

První noc ve stanu přespalo šest lidí, o jeho otevření bezdomovce celý den i noc informovaly hlídky městské policie. Například v půl jedné v noci byli strážníci přivoláni do Václavkovy ulice, kde měla trojice mužů nahlížet do zaparkovaných aut

"Na místě strážníci nalezli tři muže, kteří se hrabali v kontejneru. Uvedli, že nemají kde přespat a tak si tímto způsobem hledají místo pro nocleh. Po zjištění totožností a provedené lustraci na pátrání hlídka mužům doporučila středisko Naděje, nebo vyhřívaný stan v Poplužním dvoře," uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

koalice

Paní Konečná, dobrý den, musí se vám nechat, že umíte mluvit a máte tah na branku. Chci se ale zeptat na důvod, proč KSČM nekandiduje sama za sebe? Protože nikoho jiného ani podle názvu strany z té vaší koalice neznám. Myslíte, že vám ta spolupráce přinese víc hlasů nebo se jen bojíte kandidovat pod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

22:09 Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

Bezplatně vytvořený návrh, který na základě terénního průzkumu, odborných zkušeností, veřejně dostup…