Mladá Boleslav: Svatováclavská jízda historických vozidel odstartuje 28. září

21.09.2018 17:37

Již 16. ročník Svatováclavské jízdy historických vozidel se koná v den státního svátku v pátek 28. září.

Mladá Boleslav: Svatováclavská jízda historických vozidel odstartuje 28. září
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Součástí akce, které pořádá město Mladá Boleslav ve spolupráci s Klubem historických vozidel Mladá Boleslav, bude demonstrační jízda po městě, úvodní program na Komenského náměstí a další program na městském stadionu. V souvislosti s propagační jízdou dojde také k dočasným dopravním omezením.



V souvislosti s konáním akce od 6:30 do ukončení demo jízdy cca v 11:00 uzavírka provozu na Komenského náměstí, v ulici 9. května a na náměstí Míru a dále v Husově ulici do cca 18:00.
Dále dojde k dopravnímu omezení po trase jízdy od cca 10:00:  Komenského náměstí → Českobratrské náměstí → Jaselská → Havlíčkova → Husova→ tř. Václava Klementa → T. G. Masaryka → náměstí Republiky → Laurinova → tř. Václava Klementa → 17. listopadu → Havlíčkova → U Stadionu → Městský stadion.
V souvislosti s akcí budou také uzavřena parkoviště v ulici Havlíčkova před č.p. 1307, parkoviště v prostoru stadionu u nafukovací haly, parkoviště před hlavním vstupem na stadion v ul. U Stadionu (včetně bočního štěrkového parkoviště), obě parkoviště na Komenského náměstí, parkovací místa v ul. 9. května, parkoviště na náměstí Míru, parkoviště na tř. V. Klementa u ČP. Více o dopravních omezeních v přílohách.

Před touto jízdou budou vozidla soustředěna na parkovišti na Komenského náměstí v centru města, kde si je budou moci návštěvníci oslav prohlédnout. Prezence účastníků jízdy bude v budově magistrátu od 7 do 9 hodin. Akce na náměstí pro veřejnost začne v 9:30, vystoupí zde mažoretky Pomněnky a Český klub velocipedistů a nad historickým centrem města proletí dobová letadla z leteckého muzea. V 10 hodin je start vlastní jízdy městem, kterou zahájí dva jezdci na koních. Propagační jízda povede po trase:  Komenského náměstí - Českobratrské náměstí - Jaselská - Havlíčkova – Husova - tř. Václava Klementa - T. G. Masaryka - náměstí Republiky - Laurinova - tř. Václava Klementa - 17. listopadu - Havlíčkova - U Stadionu - Městský stadion.

Po demonstrační jízdě městem Mladá Boleslav budou vozidla vystavena na městském fotbalovém stadionu, kde bude probíhat doprovodný kulturní program, jak pro dospělé tak i pro děti. Cvičenci TJ Sokol Mladá Boleslav předvedou ukázku skladby ze sokolského textu, vystoupí zde i baráčníci z Čejetic. Kolem městského stadionu bude jezdit v době od 11:00 do 14:00 vyhlídkový vláček kolem městského stadionu.

Zároveň se bude od 9:30 do 16:00 konat na městském stadionu velká přehlídka dechových souborů. V době konání akce na městském stadionu bude uzavřena zdejší bruslařská dráha.

Podrobnosti o dopravních omezeních naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…