Mladá Boleslav: Teqballové stoly zpestří nabídku sportování pod širým nebem

19.05.2022 12:59 | Tisková zpráva

Obyvatelé Mladé Boleslavi budou mít od letošního léta další možnost sportovního vyžití. K venkovním posilovnám, workoutovým hřištím, discgolfové a fotbalgolfové dráze přibude teqballový stůl.

Mladá Boleslav: Teqballové stoly zpestří nabídku sportování pod širým nebem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zájemci ho budou moci už brzy osobně vyzkoušet ve sportovním areálu za bývalým Májem. "Když jsem poprvé viděl tuhle novinku, která funguje jako pomůcka pro rozvoj motoriky a zvyšování fyzické kondice, byl jsem nadšený, a hned mě napadlo, že bychom to měli mít i v našem městě," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který si přišel instalaci stolu prohlédnout.

Jedná se o speciálně zakřivené stoly, zvané teq, na kterých se dá provozovat celá řada sportů od obdoby ping pongu až po volejbal. Původně byl určen především fotbalistům, kterým díky svým vlastnostem umožňoval zlepšovat práci s míčem, zrychlovat rozhodování a celkově zdokonalovat „první kontakt“ s balónem, který je ve fotbalu důležitý. Ukázalo se ale, že je to skvělá věc pro každého, koho baví sportovní aktivita a jehož ambicí je rozvíjet svoje technické dovednosti a soustředění.

"V Boleslavi budeme mít tyto stoly zatím dva, uvidíme, jak si je lidé oblíbí. Skvělé je na nich i to, že se dají umístit do interiéru i do venkovních prostor. Jeden tedy bude na už zmíněném hřišti za Májem a druhý bude k dispozici během letní sezóny na koupališti, odkud ho na zimu přesuneme do sportovní haly," dodal náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…