Mladá Boleslav: Tři cizinci se ubytovali ve stanu za Pírkovým sanatoriem

21.10.2018 14:48

Problémy s cizinci, kteří nedodržují vyhlášky města a často ani zákony, řeší městská policie v Mladé Boleslavi denně. Kromě obligátního popíjení alkoholu na veřejnosti, kouření na zastávkách či rušení nočního klidu se také často setkávají s tím, že se tito lidé snaží přespávat, kde se dá.

Mladá Boleslav: Tři cizinci se ubytovali ve stanu za Pírkovým sanatoriem
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak ukazuje následující případ, ne vždy se musí jednat o bezdomovce, často se rekrutující z řad bývalých zaměstnanců pracovních agentur. V úterý v půl deváté večer upozornil totiž jeden z obyvatel města, že si za Pírkovým sanatoriem někdo postavil stan a zřejmě se zde chystá bydlet. "Strážníci na místě skutečně nalezli tři muže cizí státní příslušnosti, kteří zde postavili stan. Podle ověření totožnosti ani jeden z nich nebyl hledaný policií," popsal situaci velitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta.

Trojice své počínání vysvětlila tak, že jsou zaměstnáni u jedné z pracovních agentur, ale ještě jim nebyla přidělena ubytovna, proto se rozhodli zatím bydlet ve stanu. Strážníci jim nařídili stan během následujícího dne zlikvidovat, což si přijdou zkontrolovat.

Jedná se o velmi častý problém, kterým řeší pracovní agentury ve městě nedostatek zaměstnanců v automobilovém průmyslu. Vozí sem cizince z bližších či vzdálenějších zemí, nicméně se o ně už dále nestarají a nijak s nimi nepracují. Pokud navíc takoví lidé o práci přijdou, agenturám je jejich osud lhostejný. Peníze na cestu zpět do své vlasti nemají, proto část z nich zůstává na zdejších ulicích a mění se v bezdomovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…