Mladá Boleslav: U infocentra začala instalace fontány z Metalového sympozia

27.06.2018 12:15

Na travnatém plácku před infocentrem začaly stavební práce, které souvisejí s instalací neobvyklé fontány, která vznikla v rámci cyklu Metalové sympozium v roce 2014. Vytvořil ji tehdy Rik Beuselinck z Belgie a letos se konečně dočká finálního umístění. Fontána bude funkční, bude připojená na vodovodní přípojku v přilehlém objektu a její stavba potrvá zhruba 1,5 měsíce.

Mladá Boleslav: U infocentra začala instalace fontány z Metalového sympozia
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Stavební firma již v minulém týdnu k údivu kolemjdoucích postavila plechovou ohradu kolem budoucího staveniště a v tomto týdnu již najel bagr a začal s výkopovými pracemi. Doba stavby potrvá poměrně dlouho, protože její součástí bude i technologická přestávka nezbytná pro tvrdnutí betonu.

Metalová sympozia se konají v Mladé Boleslavi každoročně od roku 2013. Umělečtí kováři z různých zemí světa zde během jednoho týdne vytvářejí díla z kovu, která jsou postupně umísťována na vybraná místa ve veřejném prostoru v Mladé Boleslavi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…