Mladá Boleslav: Ulice Na Klenici prošla kompletní rekonstrukcí, stavební práce skončily

25.07.2019 8:36

V pátek 19. července byla definitivně dokončena revitalizace, která odstartovala letos na sklonku zimy. Lokalita prošla výraznou změnou k lepšímu a stala se tak důstojným místem.

Mladá Boleslav: Ulice Na Klenici prošla kompletní rekonstrukcí, stavební práce skončily
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vyměněny a opraveny zde byly povrchy vše komunikací i chodníků, vznikla nová parkovací místa, veřejné osvětlení a opraveny byly i zanedbané přístupové cesty k dvěma lávkám přes Klenici do ulice Na Šafranici nebo schodiště, vedoucí k zimnímu stadionu ve Viničné ulici.

Rekonstrukce ulice Na Klenici stála zhruba sedm milionů, přičemž na ni město využilo čtyřmilionovou účelovou dotaci od Středočeského kraje. Akce souvisí s cílem přeměny dlouhodobě zanedbané lokality Podhrádí.

V horizontu příštích zhruba čtyř let by celé Podhrádí mělo projít komplexní přeměnou tak aby došlo k celkovému oživení, zkulturnění a především nalezení nového využití pro tuto městskou část. Revitalizace by měla probíhat ve spolupráci se Škoda Auto. Ulice Na Klenici bezprostředně souvisí a navazuje na předmětnou lokalitu a bude v budoucnu součástí sítě komunikací, propojující Krásnou louku a park Štěpánka přes Podhrádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…