Mladá Boleslav: V Zalužanské ulici vzniká nové stanoviště podzemních kontejnerů

26.07.2016 12:33

V pořadí již osmé stanoviště podzemních kontejnerů na komunální i tříděný odpad vzniklo v Mladé Boleslavi mezi panelovými domy u Zalužanské ulice.

Mladá Boleslav: V Zalužanské ulici vzniká nové stanoviště podzemních kontejnerů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V úterý od rána začala instalace velkých kontejnerů za pomoci autojeřábu do připravených jam. Jak řekl radní Miloslav Neuman, místo standardních čtyř kontejnerů jich zde bude pět vzhledem k velké koncentrace lidí v okolních domech. V této zóně tak budou dva podzemní kontejnery pro komunální odpad a po jednom na sklo, papír a plast.

Jakmile město bude mít k dispozici finanční prostředky, dokončí úpravu této lokality včetně demolice stávajícího přístřešku pro svozové nádoby a celkové úpravy okolí.

Město Mladá Boleslav má pro letošní rok v rozpočtu připraveno na stavbu dalších stanovišť podzemních kontejnerů pro odpady  2,5 milionu korun . Jedno z nich vzniklo nyní u Zalužanské ulice, druhé bude  u Smetanovy ulice v blízkosti třídy T. G. Masaryka. V obou lokalitách podzemní kontejnery nahradí stávající kontejnery na povrchu. Projekčně se mezitím připravuje i další stanoviště podzemních kontejnerů, které by mělo vzniknout na severním sídlišti za Triem.

V minulých letech v Mladé Boleslavi vzniklo již sedm lokalit podzemních kontejnerů, na kterých je možné ukládat směsný i tříděný odpad a která vždy nahradila povrchová stanoviště kontejnerů v blízkosti. Podzemní kontejnery jsou jak na severním sídlišti, také v historickém centru u sokolovny v Husově ulici a u hlavní pošty na Komenského náměstí. Ideu podzemních kontejnerů prosadil v Mladé Boleslavi tehdejší náměstek primátora a dnešní poslanec parlamentu Adolf Beznoska. Dnes patří Mladá Boleslav s počtem podzemních kontejnerů mezi nejaktivnější města.

"Instalace podzemních kontejnerů do Zalužanské ulice patří do série aktivit, které zde město v poslední době začalo rozvíjet. Zatímco v minulých letech se investovalo především do severního sídliště, nyní město ve větším záběru cílí i na tuto lokalitu," řekl radní Neuman. Souběžně v této ulici probíhá nyní úprava jednoho vnitrobloku a připravuje se venkovní sportovní areál u 5. ZŠ. V poslední době město zajistilo také snížení energetické náročnosti a celkovou úpravu fasády samotné 5. ZŠ, postavilo novou sportovní halu v blízkosti  i parkoviště pro více než 60 aut. Investovalo se zde také do oprav některých chodníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…