Mladá Boleslav: V suterénu sokolovny pokračuje rekonstrukce krytého bazénu

30.05.2019 13:07

V suterénu sokolovny v Palackého ulici pokračuje rekonstrukce krytého bazénu. Práce by měly skončit během podzimu či před koncem letošního roku, ale přesný termín bude určen na základě dalších jednání a aktualizovaném harmonogramu prací. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: V suterénu sokolovny pokračuje rekonstrukce krytého bazénu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Do současné doby byly dokončeny nutné bourací práce nad rámec prováděcí dokumentace a v návaznosti na projekt interiéru se provádí montáž ležaté kanalizace, betonování podlah budoucích šaten, montáž betonové desky v zázemí, montáž tepelné izolace stěn a dna bazénové vany i montáž potrubí .

Mnoho práce ovšem ještě zbývá. Projekt interiéru má vliv i na stavební část (osvětlení, elektroinstalace) a nyní se finalizuje úprava dokumentace, aby bylo možné aktualizovat harmonogram prací s konečným datem dokončení díla.

Kapacita počítá se 70 návštěvníky, ro které bude připraveno dvakrát 35 šatních skříněk. V šatnách budou uzamykatelné kóje pro skupinové návštěvy (školy). Projekt interiéru počítá nejen s vlastním bazénem, ale i parní komorou, vířivkou a podvodními masážními tryskami a chrliči. Výraznou proměnou projde i vstupní vestibul.

Provoz krytého bazénu v sokolovně před několika lety skončil před zahájením provozu nového krytého bazénu na Štěpánce. Čas ovšem ukázal, že zájem o plavání je tak velký, že je potřeba znovu oživit a rekonstruovat i původní bazén v sokolovně. Podle předběžných plánů by tento bazén měl sloužit ve všední dny pro plavání základních a mateřských škol, tréninky oddílů plavání a výuku plaveckých škol. Ve večerních hodinách a víkendech má být bazén přístupný veřejnosti. Uvažuje se o různých tematických hodinách, například pro seniorské či relaxační plavání. Vchod do bazénové části bude vybaven takzvaným „schodolezem“ pro imobilní občany.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…