Mladá Boleslav: Veřejnost se může zapojit do zpracování adaptační strategie

22.01.2021 18:35

Statutární město Mladá Boleslav získá objektivní data k vývoji klimatických změn na svém území. Uspělo se žádostí o dotaci na zpracování adaptační strategie, kterou financují Norské fondy. Do analytické části se nyní může zapojit také veřejnost prostřednictvím on-line dotazníku.

Mladá Boleslav: Veřejnost se může zapojit do zpracování adaptační strategie
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Adaptační strategie má za cíl zmapovat a zhodnotit zranitelnost města ve vztahu ke klimatickým změnám. Zároveň navrhne opatření vedoucí ke zmírnění dopadů těchto změn na život obyvatel města. Tím je myšleno sucho, vlny veder, extrémní přívalové srážky či bleskové povodně.

V analytické fázi zpracování jsou zapojeni také obyvatelé města. V on-line dotazníku (ZDE) se veřejnost může například vyjádřit, jak je podle ní město připraveno na změny klimatu v rámci různých oblastí a jaká další opatření by mělo učinit. Anketa zabere přibližně 5 až 15 minut.

Jak zmínil první náměstek primátora Jiří Bouška, Mladá Boleslav dlouhodobě patří mezi nejúspěšnější města při získávání dotačních prostředků, což je i případ adaptační strategie, která je financována z Norských fondů. Pro město ji zpracovává společnost ASITIS s.r.o.

Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou.

On-line dotazník najdete také na webu města v sekci Témata - Strategický rozvoj a EU - Projekty s podporou EU - Norské fondy - Adaptační strategie - On-line dotazník pro veřejnost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.