Mladá Boleslav: Vyhodnocování soutěže na prodej pozemku u třídy V. Klementa skončí až na podzim

14.08.2017 10:03

Rozhodnutí města prodat cenný pozemek v podobě velké travnaté plochy nedaleko Fora na třídě V. Klementa neskončí rychlým výběrem kupce. Vyhodnocování této soutěže, ve které se o pozemek uchází pět zájemců, potrvá zřejmě až do října. V pátek o tom informoval primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Vyhodnocování soutěže na prodej pozemku u třídy V. Klementa skončí až na podzim
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Cílem zájemců je vystavět na této ploše, která dosud slouží především k venčení psů i občasnému hostování cirkusů, je objekty s byty a kancelářemi. Vedení města nechalo kvůli posuzování této soutěže zřídit i politickou pracovní komisi, ve které má každý z pěti politických subjektů v zastupitelstvu (včetně opozice) dva zástupce. Stanovisko této komise bude mít ovšem podle primátora pouze doporučující charakter, finální rozhodnutí bude patřit radě a zastupitelstvu.

Posouzení nabídek není jednoduché vzhledem k tomu, že se neposuzuje jen nabízená cena za pozemek, ale i další kritéria včetně plánované podoby novostavby, posouzení zastavěné plochy, řešení parkování, různých typů garancí i dalších otázek. Nabízené ceny jsou v poměrně širokém rozpětí, ale ne všichni zájemci chtějí koupit celých 14 000 metrů čtverečných, případně nabízejí i jiné formy vyrovnání či bonusů pro město. Nejvyšší nabízená suma představuje celkovou částku okolo 168 milionů korun. Jedna z firem, která plánuje i výstavbu bytů na Štěpánce, navíc nabízí výslednou sumu ve dvou formách, zčásti v podobě finanční částky a zčásti v podobě pozemku na Štěpánce, kde zvažuje výstavbu bytů. Jak primátor upozornil, město si nechá zpracovat znalecké posudky na cenu nabízených pozemků na Štěpánce a další potřebné podklady nutné pro vyhodnocení nabídek všech účastníků soutěže. Teprve na základě těchto odborných podkladů a po jejich důkladném vyhodnocení může rada a následně zastupitelstvo posoudit nabídky zcela objektivně.

Rada města ve čtvrtek 10. srpna také projednávala návrh vykoupit či směnit pozemek na Štěpánce s firmou, která zde chce stavět bytové domy. Jak řekl primátor, rada města v této věci nakonec nerozhodla právě proto, že pozemky na Štěpánce jsou součástí nabídky jednoho z uchazečů o pozemky na třídě V. Klementa. O návrhu vykoupit či směnit pozemek na Štěpánce se tedy nebude samostatně jednat do té doby, dokud neskončí vyhodnocování soutěže na prodej pozemku na třídě V. Klementa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…