Mladá Boleslav: Vyhřívaný stran pro lidi bez domova zůstává v provozu i nadále

20.02.2018 8:35

Vyhřívaný vojenský stan v Poplužním dvoře, který umožňuje lidem bez přístřeší přenocovat v teple, je otevřen už od 6. února.

Mladá Boleslav: Vyhřívaný stran pro lidi bez domova zůstává v provozu i nadále
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Vzhledem k tomu, že jsou noci stále mrazivé a podle předpovědí se počasí nemá změnit ani v tomto týdnu, necháváme stan otevřený. Aktuálně je to do středečního rána, pak situaci vyhodnotíme a rozhodneme se, zda provoz přerušíme, nebo budeme pokračovat," vysvětlila náměstkyně Zdeňka Veškrnová, která má na starosti sociální oblast. Stan je podle ní hojně využíván, dosud v něm přespalo 116 lidí, z toho 14 žen.

"V těch opravdu mrazivých nocích atakovala jeho obsazenost maximální kapacitu, přespalo tu i čtrnáct lidí najednou," dodala náměstkyně. Boleslavští bezdomovci mohou využít k přenocování také azylové středisko Naděje, kde je v zimních měsících kapacita také téměř naplněná.

Ve vyhřívaném stanu mají lidé bez domova k dispozici také teplý čaj, přijít sem mohou mezi osmou a půl desátou večer, ráno pak stan opouští v sedm hodin.

Situaci zde pravidelně monitorují také strážníci městské policie, kteří bezdomovce v ulicích informují o možnosti přespat v teple.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…