Mladá Boleslav: Zateplení ZŠ Pastelka pokračuje, školní rok zde začne 17. září

20.08.2018 6:32

Jednou z letošních největších letošních investic v oblasti školství je zateplení 9. základní školy, zvané Pastelka. Vzhledem k velikosti budovy bylo už na začátku rozhodnuto o tom, že bude projekt rozdělen do dvou etap, v průběhu letošních prázdnin tak na škole dochází k výměně oken a vzduchotechniky, práce jsou zde v plném proudu.

Mladá Boleslav: Zateplení ZŠ Pastelka pokračuje, školní rok zde začne 17. září
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jde skutečně o masivní rozsah stavebních prací, proto bylo už od června, kdy práce začaly, jasné, že bude nutné posunout tady začátek školního roku. Pro děti na Pastelce tak začne škola 17. září. Nicméně ve školce se začíná v normálním termínu, a od příštího týdne už bude fungovat i školní jídelna," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek.

Pro rodiče žáků 1., 2. a 3. třídy, kteří nemají jinou možnost hlídání dětí, bude od 3. září fungovat školní družina, která se o děti postará v době od 7 do 16 hodin, a to včetně oběda.

Zateplování budovy ovlivní i chod další organizací, které mají na Pastelce sídlo, tedy hvězdárny, pobočky knihovny i základní umělecké školy. ZUŠ zahájí nový školní rok 3. září v náhradním prostoru - v areálu SPINNING - MB v ulici 17. listopadu 1443 (za sběrným dvorem SEVER) v čase od 10.00 - 17.00 hodin.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií

Stavební práce by měly definitivně skončit 16. září, druhá etapa zateplení, kdy dojde na vlastní opláštění objektu, je pak na řadě příští léto.

Zateplení Pastelky bude stát přes 70 milionů korun, město na něj využije dotace, na vlastní zateplení činí její výše 40 %, na vzduchotechniku pak 70 %. Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …