Mladá Boleslav: Železniční podjezd v Čejeticích byl slavnostně otevřen

28.09.2018 13:45

Železniční podjezd na Koněvově ulici v Čejeticích, který letos prošel velkou rekonstrukcí a kudy již od poloviny srpna mohou přijíždět motoristé, se dočkal také slavnostního ukončení stavby. Symbolickou tečku za touto završenou investicí v podobě přestřižení pásky provedli včera náměstek primátora Jiří Bouška, krajský radní pro oblast dopravy František Petrtýl a zástupci Správy železniční dopravní cesty a zhotovitelské firmy Strabag.

Mladá Boleslav: Železniční podjezd v Čejeticích byl slavnostně otevřen
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zástupci zhotovitele i investora v podobě představitelů firem Strabag a SŽDC zdůraznili, že při rekonstrukci bylo použito moderních a díky projektantovi zajímavých řešeních. Původně nevyhovující, příliš úzký a nebezpečný podjezd nahradila podstatně širší vozovka a nový chodník a nového pojetí se dočkala i konstrukce přejezdu železniční tratě nad komunikací.

Jak náměstek primátora Bouška, tak krajský radní Petrtýl poděkovali investorovi i zhotoviteli za dobře provedenou stavbu a zdůraznili, že se po řadě let podařilo odstranit jeden z velkých problémů této lokality. Podchodem prochází totiž denně přes tisíc lidí a průchod úzkým podjezdem bez chodníku byl velmi nebezpečný.

Impulsem pro tuto investici byl pro SŽDC kromě nutnosti zvýšit bezpečnost i již nevyhovující stav konstrukce viaduktu. Nyní kolej neleží na pražcích či v průběžném kolejovém loži, ale je přímo na nosné konstrukci. Součástí stavby byly i přeložky inženýrských sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…