Mladá Boleslav má nové skill centrum pro začínající cyklisty

23.05.2022 16:43 | Tisková zpráva

Nedaleko Nového parku v Severním sídlišti bylo slavnostně otevřeno skill centrum. Jedná se o dřevěnou dráhu s překážkami pro začínající bikery, která jim umožní bezpečně zdokonalovat cyklistické dovednosti.

Mladá Boleslav má nové skill centrum pro začínající cyklisty
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Skill centrum pro dětské i dospělé cyklisty vzniklo v rámci participativního rozpočtu města, tedy projektu, kdy lidé sami mohou podat návrh, kam bude Mladá Boleslav investovat část financí. Jsem rád, že mají Boleslaváci zájem naše město zlepšovat, a tenhle nápad Marka Burdy se opravdu povedl," řekl náměstek primátora Daniel Marek.

Smyslem participativního rozpočtu je realizace konkrétního opatření, které bude sloužit obyvatelům města a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru.

„Z návrhů, které v loňském roce přišly, jsme vybrali pro realizaci kromě právě otvíraného skill centra také úpravu pamětního místa bývalé synagogy za budovou magistrátu. I tady už jsme vše zdárně dotáhli do konce, pamětní místo jsme slavnostně odhalili minulý týden. Další projektem, který pochází z návrhů participativního rozpočtu, je revitalizace fotbalového hřiště na Krásné louce, na řadě je také molo na Krásné louce," vysvětlil náměstek Marek.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Skill centrum přišlo celkově na 600 tisíc korun a sloužit má především k nácviku a zlepšení dovedností na kole pomocí překážek. Lze na něm trénovat malé skoky, přejezdy přes vlny, rovnováhu a práci s těžištěm. Mladoboleslavská dráha má tvar nepravidelného lichoběžníku s mlatovým povrchem, na kterém je umístěno sedm překážek s kovovou konstrukcí a povrchem z modřínových prken.

„Areál je koncipován tak, aby si začínající bikeři mohli vyzkoušet, jak se jezdí přes překážky, a pak si mohli troufnout i na složitější jízdu v terénu či ve větším cykloparku, případně tady v Boleslavi v právě vznikajícím pumptracku. Primárně jsme však chtěli nabídnout další sportoviště a vytáhnout děti od počítačů a telefonů,“ uvedl iniciátor projektu Marek Burda z mladoboleslavského spolku Bike Addict.

Slavnostního zahájení provozu se zúčastnil také Michal Maroši, evropský šampion v dual slalomu a legenda globální MTB scény. Po skončení aktivní závodní kariéry totiž pomáhá mimo jiné se stavbou podobných skill areálů, a proto s ním Marek Burda svůj projekt konzultoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…