Mladá Boleslav má nové školské obvody, jsou čtyři

25.02.2018 17:59

Po šestadvaceti letech došlo v Boleslavi ke změně školských obvodů.

Mladá Boleslav má nové školské obvody, jsou čtyři
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"V první letošní vyhlášce jsme přijali změnu, která stanoví pouze čtyři školské obvody místo dosavadních sedmi. je to z toho důvodu, že se změnila jak struktura obyvatelstva, tak jejich rozložení do městských čtvrtí. Chceme tak vyjít vstříc rodičům i ředitelům školy," vysvětli náměstek primátora Daniel Marek, který má školství na starosti. Nová vyhláška také zohledňuje nově vzniklé ulice ve městě a dohodu o spolupráci s některými okolními obcemi, které posílají děti do boleslavských základních škol.

První obvod je společný pro 1., 2. a 4. základní školu a spadají sem také děti z Vince, druhý školský obvod tvoří společně 3., 5. a 6. základní škola, a spadají sem i děti z Kolomut, Plazů a Řepova.

Třetí obvod je společný pro 7., 8. a 9. základní školu, využit bude nejspíše dětmi, bydlícími v sídlišti.

Poslední obvod tvoří pouze základní škola v Debři, kam ale nově patří některé ulice z jiných obvodů a spádová je také pro žáky z Josefova Dolu a Debře.

"Zápisy se letos uskuteční 6. a 7. dubna, a rodiče samozřejmě mohou se svým dítětem jít na jakoukoliv základní školu. Ovšem není zaručeno, že tam jejich dítě skutečně přijmou, jistotu má pouze v některé ze škol v obvodu, kam podle adresy spadají,"vysvětlil náměstek Marek s tím, že kapacita škol je ve městě je dostatečná a určitě se tak nemůže stát, že by na dítě s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi "nezbylo" místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…