Mladá Boleslav má novou reprezentativní knihu

05.10.2018 13:02

Slavnostního křtu se v úterý 2. října ve staré radnici dočkala nová reprezentativní kniha o našem městě pod názvem Boleslav - Mladá a krásná. Kniha čtvercového formátu má 344 stran a obsahuje 900 fotografií a 120 kreseb. Knihu pokřtili vedoucí Infocentra Mladá Boleslav Gérard Keijsper, hlavní autor knihy Josef Kocourek, primátor Raduan Nwelati a náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav má novou reprezentativní knihu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Knihu vytvořil Jaroslav Kocourek s týmem spolupracovníků. Na vzniku knihy se podíleli náměstek primátora Daniel Marek, historik Karel Herčík, autor knih se zaměřením o automobilismu Jiří Dufek, pracovníci Infocentra Mladá Boleslav Gérard Keijsper a Lenka Bavorová a další spolupracovníci.  Primátor Nwelati poděkoval náměstku Markovi i celému týmu autorů za tuto krásnou knihu. Gérard Keijsper připomenul, že se nepodařilo na vznik této knihy sehnat dotaci, ale že vedení města se rozhodlo její vydání samo podpořit. Zároveň vyjádřil naději, že takto zdařilou a obsáhlou knihu si každý rád zakoupí a doporučí ji i svým známým. Po hudebním vystoupení pěveckého 4Tria si přímo ve staré radnici mnoho lidí tuto knihu zakoupilo.

Jednotlivé kapitoly se zabývají historií města i historií automobilky, představují hrad, náměstí, důležité kulturní, školní a společenské budovy, radnici i lokalitu Karmel. Jsou zde představeny církevní památky, zajímavé technické stavby hřbitovy, parky, sochy i Michalovický hrad. Další kapitola se věnuje tématu Židé v Mladé Boleslavi, jsou zde sekce věnované sportu, přírodě, místním částem i okolí města, kulturním a společenským akcím, jsou zde i historické fotografie a další zajímavosti. Kniha má formát 22,5 x 22,5 cm. Základní prodejní cena je 490 Kč a kniha je k sehnání v Infocentru Mladá Boleslav a v knihkupectvích na ulici 9. května a v obchodním středisku Olympia centrum.

Další kniha o Mladoboleslavsku, která již není v režii města, vyjde začátkem roku 2019. Ponese název Krásy Mladé Boleslavi a jejího okolí, vyjde v edici edice Česko z nebe realizované vydavatelstvím CBS. Publikace bude obsahovat letecké fotografie Mladoboleslavska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …