Mladá Boleslav má první českou virtuální učebnu anatomie

03.10.2018 15:20

Studenti mladoboleslavské zdravotnické školy si možná ještě více oblíbí předměty anatomie a fyziologie. A to díky učebně se speciálním vybavením, která žákům usnadní a zatraktivní studium lidského těla.

Mladá Boleslav má první českou virtuální učebnu anatomie
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Za aplikací Virtuální anatomické učebny stojí Tomáš Brngál, absolvent Lékařské fakulty Univerzity Komenského a nadšenec do moderních technologií, společně se svým kamarádem Milošem Svrškem, absolventem Slovenské technické univerzity.

Učebnu Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické v Mladé Boleslavi vybavila společnost Samsung 16 sety na virtuální realitu, dotykovou interaktivní obrazovkou a zařízením Google Chromecast, které učitelům umožní zrcadlit právě probírané učivo z virtuální reality na obrazovku.

Při studiu lidského těla je pro většinu studentů nejnáročnější prostorová představivost ve spojení s lidským tělem, kdy se kosti, svaly i jednotlivá ústrojí navzájem překrývají. Aplikace VAU přináší studentům podstatné ulehčení, jelikož s její pomocí mohou vidět jednotlivé struktury lidského těla z různých perspektiv. Mohou je interaktivně otáčet, naklánět, zvětšovat či oddalovat tak, jako by měli reálné soustavy lidského těla před sebou. Žáci vidí, jak lidský organismus vypadá ve třech dimenzích. Dosud se to učili převážně z obrázků v učebnicích, a učivo tak nyní pochopí mnohem lépe a rychleji. Přednášející má na výběr z několika módů prohlídky lidského těla. Buď se všichni studenti připojí do jednoho virtuálního prostředí, které se zároveň zrcadlí na obrazovce, nebo se mohou do virtuální reality ponořit individuálně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…