Mladá Boleslav oficiálně představila nové vedení města

09.10.2018 17:32

V pondělí odpoledne se na tiskové konferenci novinářům oficiálně představilo nové vedení města, vzešlé z komunálních voleb. Koaliční smlouva počítá s širokou čtyřkoalicí stran ODS, VpMB+ANO 2011, STAN a ČSSD.

Mladá Boleslav oficiálně představila nové vedení města
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V čele města zůstává stávající primátor Raduan Nwelati (ODS), který bude mít opět v gesci odbor stavební a rozvoje města, ale i ekonomický odbor a také životní prostředí. "Chtěl bych především poděkovat všem voličům za to, že k volbám vůbec přišli, svými hlasy nám pak dali najevo, že jsou s prací naší koalice spokojeni. Široká čtyřkoalice je velmi dobrým řešením a my jsme dokázali, že na komunální úroveň politikaření nepatří, místo zde má práce pro město a věcné diskuze o ní," řekl mimo jiné primátor Nwelati.

Prvním náměstkem je opět Jiří Bouška (VpMB + ANO), který má na starosti majetek města, dopravu a silniční hospodářství, řízení projektů a také bude předsedat výboru pro spolupráci s automobilkou. "Výsledek voleb je dobrým znamením a ukazatelem, že jdeme správným směrem, určitě v tom chceme pokračovat. Navíc mě těší, že jsme opět posílili, stejně jako ostatní koaliční strany, z 20 % při minulých volbách je to tentokrát přes 26 procent, a za to všem děkuji," uvedl Jiří Bouška s tím, že za jeden z velkých úspěchů považuje i to, že se podařilo pozvednout vztahy města a automobilky na takovou úroveň, která zde dosud nikdy nebyla.

O oblast školství, kultury a tělovýchovy se bude i nadále starat Daniel Marek (STAN), který tak má možnost pokračovat v rozdělané práci. I on poděkoval voličům za hlasy, výsledek pro STAN je podle něj vynikající hlavně z toho důvodu, že strana zde kandidovala poprvé, a dostala od voličů důvěru v podobě téměř třinácti procent a 5 mandátů.

Doposud opoziční zastupitel Robin Povšík (ČSSD) se stává dalším náměstkem primátora, a bude mít na starosti především vztahy a jednání se Škoda Auto. Aktuálně působil jako předseda Výboru pro spolupráci mezi městem, Škoda Auto a OHK, a jak sám uvedl, především dobré výsledky jeho práce jistě stály za pozvánkou do nové koalice. "Věřím, že v nastaveném trendu budeme pokračovat a společně se nám podaří udělat z Mladé Boleslavi lepší místo k životu," řekl.

Jméno čtvrtého náměstka, který bude mít na starosti sociální oblast, zatím není známé. "Máme na tento post několik kandidátů, s nimiž jednáme," řekl k tomu primátor Nwelati. Jisté je pouze to, že to bude náměstek z řad ODS.

I v tomto volebním období bude rada města jedenáctičlenná, čtyři křesla bude mít ODS, po třech Volba pro MB+ANO a STAN, jednoho radního pak získá ČSSD.

Zástupci všech stran shodně potvrdili, že vzájemný programový průnik je skutečně velký, a není tedy žádný zásadní problém, na němž by se neshodli. "Do příštího jednání zastupitelstva chceme dát dohromady seznam koaličních priorit na příští čtyři roky, na němž se všichni shodneme. Chceme ho předložit zastupitelům a veřejnosti, aby bylo jasné, na čem budeme společně pracovat," doplnil náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…