Mladá Boleslav připravuje parkovací systém a zvýšení parkovacích kapacit

01.12.2017 20:23

Vedení města Mladá Boleslav připravuje parkovací systém a zapracovává do něho i různé impulsy a návrhy občanů i organizací.

Mladá Boleslav připravuje parkovací systém a zvýšení parkovacích kapacit
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

 Jak řekl primátor Raduan Nwelati, parkovací systém ovšem sám o sobě nestačí vyřešit velký nedostatek parkovacích míst ve městě, především na severním sídlišti. Proto město průběžně pracuje na výstavbě i přípravě dalších parkovacích ploch a parkovacích domů.
 
Těsně před dokončením je nové parkoviště s kapacitou přes 50 míst, které město vybudovalo ve vnitrobloku nedaleko sídla odboru dopravy magistrátu v blízkosti ulic Havlíčkova a J. Palacha. Další nová parkovací plocha se dokončuje v ulici U Penzionu v blízkosti psího parku. Parkoviště jsou téměř hotová, ale v nejbližších dnech ještě proběhne kolaudace.

Další plocha v podobě rozšířeného dočasného parkoviště u křižovatky ulic J. Palacha a Havlíčkova je již také k dispozici a někteří motoristé již začínají tuto možnost využívat. Tato plocha je určena zhruba pro téměř 70 aut.
Podle primátora je také v lánu ještě do konce letošního roku rozšířit částečně parkovací plochu u sportovní haly, které je velmi využívané i v době sportovních zápasů v hale a na stadionu. 

V nejbližších letech také město připravuje výstavbu tří vícepodlažních parkovacích domů a pro všechny se vypracovávají studie. Pro parkovací dům u sportovní haly je již studie k dispozici v pěti variantách, Podle primátora se zdá nejlepší varianta s 880 parkovacími místy a je na zvážení, zda v přízemí nechat jen parkovací místa nebo zde umístit i nebytové prostory pro různé provozovny. Další parkovací dům se plánuje právě v místě dočasného parkoviště u odboru dopravy s kapacitou zhruba 1200 parkovacích míst a je zadána i studie na podobu podzemního parkovacího domu na náměstí Republiky, také v několika variantách. 

Kromě zmíněných parkovacích ploch a domů bude město pracovat na výstavbě dalších parkovacích ploch v dalších lokalitách, a to nejen na severním sídlišti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…