Mladá Boleslav s otevřením mateřských škol vyčkává

22.04.2020 8:38

Aktuálně v Mladé Boleslavi funguje pouze mateřská škola Stonožka, určená pro děti zaměstnanců bezpečnostních sborů, policie, ve zdravotnictví a tak dále. V současné chvíli sice dochází k rozvolňování některých restriktivních opatření v souvislosti s šířením nákazy koronavirem, nicméně otevření školek do této kategorie nespadá.

Mladá Boleslav s otevřením mateřských škol vyčkává
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Ministerstvo školství by mělo do konce dubna vydat metodický pokyn k otevírání školek. I my samozřejmě na tento pokyn čekáme, a uvidíme, zda podle něj bude možné některé školky otevřít tak, abychom splnili veškerá hygienická a protiepidemiologická opatření," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. Rozhodně se tedy nepočítá s otevřením školek od příštího týdne, v tuto chvíli není možné přesný termín stanovit.

"Určitě budeme brát zřetel nejen na metodický pokyn ministerstva školství, ale zohledníme i aktuální situaci v Mladé Boleslavi včetně našich možností a požadavků rodičů," dodal náměstek Marek. Podle něj však poslední dny před uzavřením školek byl o ně zájem minimální, přišlo pouze asi 5 procent z celkovéch počtu více než 1300 dětí, které boleslavské školky normálně využívají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…