Mladá Boleslav získala dotaci na stavbu další nové školky

23.05.2019 13:59

Mladá Boleslav v květnu obdržela rozhodnutí ministerstva pro místní rozvoj o poskytnutí dotace na další mateřskou školu ve městě, která je realizovaná v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ).

Mladá Boleslav získala dotaci na stavbu další nové školky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Půjde o novostavbu mateřské školy Pampeliška, která bude spolufinancovaná z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 90 % (85 % EU + 5 % státní rozpočet)," vysvětlil náměstek primátora Jiří Bouška.

Předmětem projektu je vybudování nové mateřské školy o čtyřech třídách. Každá třída je navržena pro maximální počet dětí - 28, celková kapacita školy je tedy 112 dětí. Mateřská škola bude dřevěná, montovaná. Celý objekt bude bezbariérový – je to jedna z podmínek poskytnutí dotace.

V současné době se připravuje zahájení stavby, která by měla být ukončena do konce října. Poté bude škola zařízena vnitřním vybavením – nábytek, spotřebiče, apod. a doplněna herními prvky na přilehlé zahradě. Školka by měla být kompletně hotová 31. 12. 2019. Předpokládaná hodnota dotace je 37 663 520,3 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…