Moravská Třebová: Knížecí louka slouží a baví už rok

07.10.2015 21:30

Pobavit se, zasoutěžit si a zkusit své umění na in-line bruslích, či na kole, můžete přijít opět po roce do stále navštěvovanějšího areálu na kraji centra. Roční narozeniny oslavíme exhibicemi mistrů freestylu a dalším programem tuto sobotu, 10. 10. 2015, odpoledne od 13 hodin!

Moravská Třebová: Knížecí louka slouží a baví už rok
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

O pozitivních dopadech projektu, kdesi kýmsi dehonestovaného jako nápad „vylít na Knížecí louku asfalt zbylý z oprav kanalizace“, svědčí stále se zvyšující počet lidí, kteří evidentně rádi a s potěšením využívají dříve nevzhlednou a opovrhovanou lokalitu k volnočasovým aktivitám. Nepatří mezi ně pouze in-line bruslení, které si však viditelně za poslední měsíce získává mezi Třebovany stoupající počet příznivců. Klidovou zónou se v čím dál větším množství procházejí i maminky s ratolestmi všeho věku, cyklisté využívají novou spojnici jižního a východního okraje centra už zcela přirozeně. Pejskovodi se naučili areál též používat ke své spokojenosti, i ke spokojenosti předchozích uvedených návštěvníků.

Projekt je úspěšně prezentován jako doklad efektivního využití evrropských peněz a spolu s přilehlým biocentrem je řazen mezi zdařilé příklady ideálního spojení přírodního ekotopu s uměle vytvořenou částí životního prostředí. V letošním roce byl projektem zastupujícím Třebovou v soutěži Má vlast – Cestami proměn mapující zdařilé přeměny pustých či zdevastovaných urbánních lokalit.

Všichni jste nyní zváni na bilanční odpoledne, kterým si připomeneme jak první výročí existence areálu Knížecí louka, tak možnosti, které tato volnočasová lokalita skýtá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…