Moravská Třebová: Obliba singltreku roste

27.12.2022 9:37 | Tisková zpráva

Návštěvnost tratí, které vznikly v rámci projektu Na hranici na hraně ve spolupráci s obcí Dolní Morava a polským městem Gminy Bystrzyce Klodzske stále roste. V roce 2022 do kopců v okolí rozhledny Pastýřka zavítalo bezmála 1 200 bikerů.

Moravská Třebová: Obliba singltreku roste
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Návštěvnost v uplynulé sezóně mohla být i vyšší, do provozu Singtreku však dílčím způsobem negativně zasáhla rekonstrukce rozhledny Pastýřka, která probíhala v letních měsících. Další část tratí byla v průběhu roku uzavřena z důvodu odklízení dřeva napadeného kůrovcem. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„V průběhu listopadu proběhla důkladná kontrola technického stavu tratí za účasti projektanta, zástupců města a technických služeb. Dílčí opravy poškozených úseků zahrneme do plánu oprav v druhé polovině března 2023. Příští sezóna začíná 1. dubna a k tomuto dni budou tratě pro sportovce v celé délce připraveny,“ doplnil místostarosta Václav Dokoupil. Náklady na údržbu tratí se ročně pohybují okolo 250 tis. Kč.

Singltrek Moravská Třebová nabízí další možnost sportovního vyžití pro širokou veřejnost každé výkonnostní úrovně včetně dětí. Traily jsou podle obtížnosti barevně odlišeny na červené (středně obtížné), modré (lehké) a zelené. Ty vedou rekreačním areálem Knížecí louka a díky nenáročnému profilu jsou určeny pro každého, zejména pro děti. Nástupním místem pro všechny cyklisty je parkoviště pod zámkem. Odtud mohou vyrazit směrem do Pekla, kde začínají modré (lehké) traily, nebo přes Knížecí louku k retenční nádrži, kde začínají červené (středně obtížné) traily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…