Moravská Třebová: V Dukelské bude vyměněna havarijní kanalizace

01.08.2015 9:35

Dle smlouvy o dílo se zhotovitelem vzešlým z výběrového řízení by měla být za cenu 1.559.200,78 Kč bez DPH do 30. září tohoto roku provedena poměrně složitá akce výměny části kanalizace v Dukelské ulici.

Moravská Třebová: V Dukelské bude vyměněna havarijní kanalizace
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

V místě bohužel není přesně zmapován stav kanalizačního řadu a práce je navíc nutné koordinovat s Dobrovolným svazkem obcí Skupinový vodovod Moravskotřebovsko, který provádí ve stejné lokalitě a v části ulice Tovární rekonstrukci vodovodu, v délce cca 700 metrů, v ceně 3,6 milionu, za dotační podpory Pardubického kraje. První projekt řeší výměnu původní jednotné kanalizace, která je v současné době v havarijním stavu.

Trasa nové kanalizace je vedena v převážné části v souběhu se stávajícím a plánovaným vodovodem. Vzhledem k tomu, že není předpokládána současná pokládka obou sítí, je navržena nová kanalizace ve vzdálenosti 1,2 m od nového vodovodu tak, aby byl umožněn další souběžný výkop. Při kanalizaci bude osazeno šest nových revizních šachet, u dvou stávajících bude provedena oprava.

Napojeno bude pak 24 ks přípojek v celkové délce 135,70 m, domovní přípojky budou osazeny domovními plastovými šachtami, dešťové svody ve veřejném prostranství a chodníku budou osazeny lapači střešních splaveni, osazeny budou čtyři nové uliční vpusti. Po přepojení všech přípojek na novou kanalizaci se původní kanalizační stoka v ulici Dukelské zafouká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…