Moravská Třebová: Výstavba nemocnice následné péče začne na konci září

22.09.2020 6:32

Po letech debat a příprav se blíží zahájení výstavby nové moderní budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové. Stavba by měla trvat přes rok a cílem investora, kterým je Pardubický kraj, je dokončit stavbu v roce 2021.

Moravská Třebová: Výstavba nemocnice následné péče začne na konci září
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

„Původně jsme předpokládali začátek stavby ještě v průběhu srpna, ale vzhledem k zákonným lhůtám ve výběrovém řízení se termín zahájení prací posunul na konec září. Myslím, že v celkovém kontextu několikaletých debat s vlastníky stávajícího areálu nemocnice je jeden měsíc krátká doba. Důležité je, že začínáme stavět a budovu, kterou si celý region Moravskotřebovska zaslouží, dokončíme v příštím roce,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Nová budova by se měla stát jednou z nejmodernějších nemocnic následné péče v republice. „Kromě moderní nemocnice následné péče s 90 lůžky řešíme stavbou také výjezdové stanoviště našich záchranářů. Ze stávajících prostor se tak přesuneme do prostřední, které odpovídá 21. století. Jsem rád, že kromě celé řady silnic a středních škol nyní můžeme přistoupit v regionu k zásadní investici do zdravotnictví,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…