Moravský Krumlov: Město slavnostně otevřelo rodinné centrum

05.01.2019 20:06

Koncem prosince bylo slavnostně otevřeno rodinné centrum v Moravském Krumlově. Rodinné centrum vzniklo na přání a z iniciativy občanů jako jedno z patnácti opatření přijatých v rámci auditu familyfriendlycommunity.

Moravský Krumlov: Město slavnostně otevřelo rodinné centrum
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Audit familyfriendlycommunity probíhal v Moravském Krumlově v roce 2016, již tehdy byly jako vhodné vytipovány prostory pro budoucí rodinné centrum v prostorách bývalého bytu školníka na ZŠ Ivančická.

Volné prostory byly následně na náklady města zrekonstruovány a stavebně upraveny, aby co nejvíce vyhovovaly účelu využití. V létě 2018 město Moravský Krumlov uspělo v soutěži MPSV „Obec přátelská rodině“ a získalo dotaci ve výši 900 tisíc Kč. na vybavení rodinného centra. Rodinné centrum se tak podařilo během krátké doby vybavit a připravit pro občany Moravského Krumlova k užívání.

Provozovatel rodinného centra byl vybrán ve výběrovém řízení na základě výzvy k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Provozovatel rodinného centra Moravský Krumlov. Rada města schválila výsledek výběrového řízení na své schůzi konané v září 2018.

Provoz rodinného centra bude od 1.1.2019 zajišťovat nezisková organizace Kolpingova rodina Moravský Krumlov.

Provozovateli přejeme hodně elánu a spokojených návštěvníků, občanům přejeme, aby se jim v rodinném centru líbilo a rádi jej využívali. Budeme rádi za jakékoli náměty a postřehy, které můžete posílat na email sulcovav@mkrumlov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…