Moser otevřel brusičskou dílnu v Novém Boru

21.11.2022 18:35 | Tisková zpráva

Sklárna Moser zahájila provoz brusičské dílny v Novém Boru. Rostoucí poptávku po moserovském křišťálu tak pomohou uspokojit skláři z města, které je známé tradicí a mistrovstvím ve sklářském odvětví proslavilo. Sklárna plánuje objem zakázek, a tedy i pracovních pozic pro tuto dílnu v budoucnu dále rozšiřovat.

Moser otevřel brusičskou dílnu v Novém Boru
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Otevřením pracoviště v Novém Boru reaguje společnost Moser na potenciál, který město, respektive celý region má z hlediska kvalifikovaných pracovních sil. Kompletně vybavená brusičská dílna s aktuálním počtem čtyř zaměstnanců a devíti stroji spustila provoz pod dohledem zkušených mistrů karlovarské sklárny.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

„Novoborští skláři jsou pro nás velmi vítanou posilou a jsme za ně i za vřelé přijeté ve městě velmi rádi,“ říká Ing. Pavel Mencl, ředitel sklárny Moser, a dodává: „Máme v plánu náš tým tady dále rozšiřovat o zkušené mistry ale i absolventy místní vyhlášené sklářské školy.“

„České sklářství je ve světě unikátní záležitostí a město Nový Bor je se sklářstvím spjaté pupeční šňůrou. Je mi proto potěšením nyní přivítat společnost Moser, jejíž křišťál vždy patřil k dobrému bontonu a k dobrému stolování, v naší široké sklářské rodině ve městě. Věřím, že se provozně této světoznámé firmě bude v Novém Boru dařit,“ komentoval otevření dílny starosta Nového Boru Mgr. Jaromír Dvořák.

I on zároveň vyzdvihl možnost budoucí spolupráce novoborské sklářské školy a sklárny Moser, v níž by mohli při ruční výrobě skla najít uplatnění zdejší žáci v oboru brusič a kulič.

Již 165 let nesou výrobky karlovarské sklárny jméno svého zakladatele, rytce a obchodníka Ludwiga Mosera. Společnost MOSER, a.s., se sídlem v Karlových Varech pokračuje v jeho stopách a tradiční ruční výrobu dále rozvíjí. Její díla, která jsou vyráběna z kvalitního bezolovnatého křišťálu, směřují na český trh stejně jako na ten mezinárodní. Díky tomu dnes firma patří mezi přední české exportéry, a reprezentuje tak celosvětově umění českých sklářů. Moser je členem společenství Comité Colbert, které si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků. Více naleznete na www.moser.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…