Most: Fotbalovou akademii jsme podpořili prostředky srovnatelnými s předchozími lety

31.07.2015 19:42

Město Most podpořilo letos akademii 1,5 milionem korun, což je vzhledem k počtu dětí sportujících v akademii srovnatelné s podporou, kterou město poskytuje jiným klubům.

Most: Fotbalovou akademii jsme podpořili prostředky srovnatelnými s předchozími lety
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Jsme připraveni postarat se o malé fotbalisty“, říká primátor Jan Paparega v reakci na včerejší tiskovou konferenci Fotbalové akademie Josefa Masopusta (FAJM), kde funkcionáři akademie oznámili její možný zánik. Zdůvodnili to nedostatkem peněz na provoz. „Město Most podpořilo letos akademii 1,5 milionem korun, což je vzhledem k počtu dětí sportujících v akademii srovnatelné s podporou, kterou město poskytuje jiným klubům,“ doplnil primátor.

Skutečnost, že vloni město poskytlo akademii více než 10 milionů korun, označil primátor za anomálii, protože město se tak učinilo, aby klubu pomohlo se splacením sankce, která byla klubu vyměřena ještě za jeho bývalého vedení. „Nikdo za město neslíbil, že peníze v takové výši FAJM znovu dostane,“ říká rozhodně Jan Paparega.

Primátor Paparega se několikrát sešel se zástupci všech fotbalových klubů, které se v Mostě věnují dětskému a mládežnickému fotbalu. „Jednali jsme o možném sdružení malých fotbalistů, bohužel právě ze strany FAJM o tuto nabídku zájem nebyl. Domnívám se navíc, že přihlásit klub do nových soutěží a uzavřít smlouvy s trenéry v době, kdy nemá finance na její zajištění, je nezodpovědné.“

Primátor Mostu ale ubezpečuje rodiče, že se město Most - v případě zániku FAJM - postará o všechny malé fotbalisty, kteří budou mít zájem fotbalu se věnovat i nadále.

Od roku 2008 město Most podpořilo FAJM více 15 miliony Kč, deset milionů z toho bylo ovšem vloni. V roce 2008 šlo o zhruba 264 tisíc Kč, v roce 2009 o zhruba 558 tisíc Kč, v roce 2010 o zhruba 760 tisíc Kč, v letech 2011 a 2012 nedostala od města žádnou finanční podporu a v roce 2013 to byly 2 miliony Kč. Z výčtu je patrné, že město letos poskytlo klubu finance srovnatelné s podporou v předchozích letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…