Most: Mateřské školy, zřízené městem, čeká reorganizace

30.03.2021 9:15

Radní byli seznámeni s reorganizací mateřských škol, zřízených městem Most. Svůj záměr představil odbor školství, kultury a sportu mosteckého magistrátu.

Most: Mateřské školy, zřízené městem, čeká reorganizace
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Po zhodnocení výhod a nevýhod jednotlivých modelů organizace mateřských škol zřízených městem Most se pracovní skupina přiklonila k variantě reorganizace stávající soustavy na 4 rovnocenné srovnatelné organizace, jejichž fungování by mělo být nastaveno od 1. 1. 2022.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

  1. MŠ (nová) - Husitská, U Cáchovny, Bělehradská, Borovského, Erbena, Kmocha
  2. MŠ – Lidická, Albrechtická 503, Fibicha, Nezvala, Dvořáka, Pujmanové
  3. MŠ – Sochora, Albrechtická 414, Hutnická
  4. MŠ – Růžová, Kříže, Malíka, Komořanská

Nutno podotknout, že nejde o závažný zásah, ale o zjednodušení pro snadnější řízení. Nově pojatá soustava 4 parametrově srovnatelných mateřských škol by měla disponovat dostatečnou kapacitou, aby dokázala uspokojit poptávku zákonných zástupců dětí, případně reagovat na možné legislativní změny a požadavky. Se zahájením nového školního roku proběhne ve spolupráci s jednotlivými školkami informační kampaň pro rodiče.

Rodiče ani pedagogové se nových změn od 1. 1. 2022 nemusí obávat. Reorganizace se týká především administrativního vedení organizací, viditelnou změnou pro rodiče bude změna názvu na dokumentech školy a pravděpodobně změna čísla účtu, kam odesílají stálé platby. Reorganizace nepočítá s přesuny pedagogů ani dětí mezi jednotlivými organizacemi. Zápisy do MŠ proběhnou standardním způsobem podle stále platné obecně závazné vyhlášky. Vyhláška bude aktualizována až pro školní rok 2022/2023. Vyhláška zaručuje nárok na přijetí, ale neukládá povinnost využít spádové školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…