Most: Město nesouhlasí se záměrem výstavby v lokalitě Benedikt-východ

09.10.2018 20:38

Vyjádření k záměru výstavby 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ

Most: Město nesouhlasí se záměrem výstavby v lokalitě Benedikt-východ
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Město Most nesouhlasí se záměrem výstavby 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ. Upravený záměr na výstavbu 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ v Mostě byl znovu komplexně posouzen a projednán s příslušnými odbory mosteckého magistrátu.

Město Most nesouhlasí se záměrem výstavby 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ a doporučuje využít pozemky ve vlastnictví investora pro výstavbu rodinných domů v souladu s charakterem území a bez nutnosti zásahů do již vybudované dopravní a technické infrastruktury.

Prioritní záměr města byl od počátku nabídnout zde zájemcům možnost individuální bytové výstavby rodinných domů situovaných v klidové části města s omezenou kapacitou bytových jednotek podle počtu stavebních pozemků. Tomu také odpovídá vybudovaná dopravní infrastruktura a velikost veřejného prostranství ulic. Lokalita by tak podle předloženého záměru, který počítá s kolmým a podélným parkovacím stáním, napojeným přímo z ulice, ztratila stávající charakter klidové zóny a snížila by se i celková kvalita obytného prostředí a jeho hodnoty.

Záměr je v rozporu s veřejným zájmem

Z předložené zastavovací situace je vzhledem k uvažovanému navýšení celkového počtu bytových jednotek o 76 bytů zřejmé výrazné zvýšení dopravně-provozního zatížení celé lokality a nutnost zásahů do stávající vybudované infrastruktury v podobě přemístění současných veřejných parkovacích stání a zřízení dalších, budování zpevněných ploch na úkor zelených pásů, přeložek lamp veřejného osvětlení a umístění nových polopodzemních kontejnerů na odpad. Posuzovaný záměr je proto v rozporu s veřejným zájmem na ochranu založeného urbanistického konceptu bydlení v lokalitě a na ochranu jejích obyvatel před možnými negativními vlivy.

Město Most jako vlastník zdejších silnic, chodníků, zelených pasů, vymezených hranicemi pozemků, nebude v dané lokalitě v souvislosti s realizací navržené zástavby tříbytovými rodinnými domy souhlasit s jeho úpravami a změnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …