Most: Město zahájilo revitalizaci zeleně

12.01.2020 21:18

Nadcházející období vegetačního klidu využije město Most k další revitalizaci městské zeleně. Tentokrát kolem ulic Družstevní, Zahradní a Zdeňka Štěpánka, kde bude odstraněno několik desítek neperspektivních a provozně nebezpečných stromů a dojde také k výsadbě stromů nových.

Most: Město zahájilo revitalizaci zeleně
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Ty budou vysázeny v jarním a podzimním období tohoto roku. Kácet se začne již v lednu v parku mezi areálem Autoplus a Družstevní ulicí a dále se bude pokračovat kolem základní školy v ulici Zdeňka Štěpánka (10. ZŠ).

„I mimo období vegetačního klidu budou v průběhu roku prováděny zdravotní řezy dřevin. Vysázeno bude více než sto stromů, především lípy, habry, břestovce, okrasné třešně, javory, pavlovnie, duby a další,“ uvedla Jitka Bastlová z odboru životního prostředí a mimořádných událostí mosteckého magistrátu.

Revitalizaci budou realizovat Technické služby města Mostu podle návrhu zpracovaného na základě inventarizace dřevin, provedené firmou Safe Trees.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.