Most: Nádoby na kovový odpad se osvědčily, ve městě jich proto přibylo

19.04.2022 11:40 | Tisková zpráva

V loňském roce bylo v Mostě zkušebně rozmístěno 5 nádob na kovový odpad. Zkušenost ukázala, že se nádoby osvědčily a občané je využívají. Dokazuje to poptávka po těchto nádobách i množství vytříděných nápojových plechovek. Ty se v současné době třídí společně s plasty do žlutých nádob a za rok se jich povedlo vytřídit 5,78 tun.

Most: Nádoby na kovový odpad se osvědčily, ve městě jich proto přibylo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Vzhledem k zájmu veřejnosti o třídění kovového odpadu město Most rozšířilo počet šedých kontejnerů o dalších pět. Mostečané tak mají možnost odkládat do šedých nádob barevný i nebarevný kov, který by jinak skončil na skládce. Šetrně se tak chovají ke svému životnímu prostředí.

Nádoby se nacházejí na těchto stanovištích: ulice Petra Jilemnického bl. 216, Václava Talicha bl. 509, U Parku bl. 566, Kpt. Jaroše bl. 606, Ve Strži, Komořanská bl. 700, Jiřího Wolkera bl. 571, Prokopa Holého čp. 1365, Obránců Míru bl. 373, Mostecká čp. 24 - Vtelno

Pokud se tento způsob třídění kovů osvědčí, uvažuje se o přidání dalších kontejnerů.

Co patří do nádob:

Do nádob je možné odkládat drobnější kovové odpady, jako např. plechovky od konzerv a nápojů, kovová víčka a zátky, alobal, kovové nádobí apod. Vhazovat je možno pouze kovové obaly neznečištěné zbytky potravin či nebezpečnými látkami.

Co nepatří do nádob:

Nepatří tam ani plechovky od barev či tlakové nádoby. Ty je možné  společně s většími kovy, které se do vhozů nádob nevejdou, odevzdávat na sběrném dvoře.

Nápojové plechovky je možné i nadále třídit do žlutých kontejnerů společně s plasty a nápojovým kartonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…