Most: O třídě Budovatelů se rozhodne v architektonické soutěži

16.12.2019 20:32

Zapojte se do příprav! Třída Budovatelů, hlavní dopravní tepna města, se připravuje na proměnu své podoby. Její centrální část se má do budoucna proměnit v příjemnější místo. Obyvatelé Mostu mohou nyní v rámci příprav soutěže vyplnit do 29. 12. 2019 (termín prodloužen) on-line dotazník, díky kterému může město Most získat cenné informace a promítnout je do zadání.

Most: O třídě Budovatelů se rozhodne v architektonické soutěži
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Proměnit se má část třídy od Prioru k bývalému Rozkvětu, a to  včetně přilehlých chodníků a veřejných prostor. Protože se jedná o významný a intenzivně využívaný veřejný prostor, rozhodlo se vedení města Mostu jít cestou architektonické soutěže. Lidé sem často chodí na nákupy, na úřady, za kulturou, je zde důležitý dopravní uzel a v neposlední řadě zde řada lidí také bydlí. Soutěžící architekti budou mít za úkol navrhnout jak celé území upravit, aby se z něj stalo příjemnější místo a lidé se v něm měli důvod zastavit, ne jím pouze v rychlosti projít. Architektonická soutěž městu umožní vyzvat k řešení tohoto prostoru ty nejlepší ateliéry a vybrat si tak z širší nabídky návrhů, což běžně využívaná zadávací řízení neumožňují.

V současné době probíhá sociologické šetření, díky kterému může město získat informace od obyvatel a promítnout je do zadání. Tým vedený společností AGORA CE připravil dotazník, který mohou obyvatelé Mostu do 15. 12. 2019 vyplnit online ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…