Most: O třídě Budovatelů se rozhodne v architektonické soutěži

16.12.2019 20:32

Zapojte se do příprav! Třída Budovatelů, hlavní dopravní tepna města, se připravuje na proměnu své podoby. Její centrální část se má do budoucna proměnit v příjemnější místo. Obyvatelé Mostu mohou nyní v rámci příprav soutěže vyplnit do 29. 12. 2019 (termín prodloužen) on-line dotazník, díky kterému může město Most získat cenné informace a promítnout je do zadání.

Most: O třídě Budovatelů se rozhodne v architektonické soutěži
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Proměnit se má část třídy od Prioru k bývalému Rozkvětu, a to  včetně přilehlých chodníků a veřejných prostor. Protože se jedná o významný a intenzivně využívaný veřejný prostor, rozhodlo se vedení města Mostu jít cestou architektonické soutěže. Lidé sem často chodí na nákupy, na úřady, za kulturou, je zde důležitý dopravní uzel a v neposlední řadě zde řada lidí také bydlí. Soutěžící architekti budou mít za úkol navrhnout jak celé území upravit, aby se z něj stalo příjemnější místo a lidé se v něm měli důvod zastavit, ne jím pouze v rychlosti projít. Architektonická soutěž městu umožní vyzvat k řešení tohoto prostoru ty nejlepší ateliéry a vybrat si tak z širší nabídky návrhů, což běžně využívaná zadávací řízení neumožňují.

V současné době probíhá sociologické šetření, díky kterému může město získat informace od obyvatel a promítnout je do zadání. Tým vedený společností AGORA CE připravil dotazník, který mohou obyvatelé Mostu do 15. 12. 2019 vyplnit online ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…