Most: Ptáme se vás, pane premiére

19.02.2020 17:17

Primátor města Mostu Jan Paparega dnes poslal otevřený dopis premiérovi České republiky panu Andreji Babišovi. Důvodem je nedávné zveřejnění materiálu Národního investičního plánu České republiky na období 2020–2050, který zveřejnila vláda ČR.

Most: Ptáme se vás, pane premiére
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V uvedeném materiálu se uvádí, že by tento plán měl sloužit příštím premiérům, ministrům, hejtmanům, starostům, prostě všem veřejným investorům a měl by být v budoucnu hlavním motorem růstu české ekonomiky.

Most

"Investiční plán obsahuje celou řadu investičních projektů, které by se měly realizovat podle připravenosti a finančního krytí. Město Most má v investičním plánu uvedeny projekty, které plánuje v budoucnu realizovat. Jedná se především o rozšíření tramvajové trati na území města Mostu do čtvrtí s nejvyšší hustotou obyvatel, revitalizace tř. Budovatelů (veřejný prostor) a optimalizace dopravy v souvislosti s podporou čisté mobility, urbanistické řešení centra města, rekonstrukce kulturně-vzdělávacího centra REPRE v Mostě či autobusové nádraží a vícemodální přestupní uzel," vyjmenovává primátor města Mostu Jan Paparega.

Dále je v materiálu uvedeno, že tyto investice by měly být součástí státního rozpočtu a sloužit jako zásadní podklad pro argumentaci při vyjednávání víceletého finančního rámce prostředků z EU pro ČR na období 2021–2027. "Ptám se Vás, pane premiére, kdy budou k dispozici dotační prostředky, kterými budou financovány akce zařazené v dokumentu "Národním investičním plánu České republiky 2020–2050”? Jaká výše finančních prostředků se pro tyto akce předpokládá a jaká bude míra spolufinancování pro města či obce,” doplňuje primátor.

Odkaz na otevřený dopis ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…