Most: Topná sezóna byla chladnější než ta minulá

25.05.2023 10:23 | Tisková zpráva

Ukončení topné sezony oznámila Severočeská teplárenská. „V pondělí 22. května přerušuje společnost Severočeská teplárenská dodávky tepla do města Mostu a Litvínova,“ sdělila mluvčí teplárenské společnosti Miloslava Kučerová.

Most: Topná sezóna byla chladnější než ta minulá
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Důvodem je dlouhodobě příznivá předpověď počasí na následující dny. Podle předpovědi ČHMÚ by se průměrné denní teploty měly dostat trvale v celé ČR nad 13 °C.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí

Podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu končí topná sezóna sice až 31. května, avšak umožňuje přerušování či omezování vytápění. Dle Kučerové je teplárenská společnost připravena dodávky obnovit v případě opětovného poklesu venkovních teplot.

Končící topná sezóna byla nejen delší, ale také chladnější než ta minulá. Spotřeba tepla však poklesla. „Přestože bylo aktuální topné období od září 2022 do letošního května přibližně o 2 % chladnější než předchozí topná sezóna, dodávky tepla vlivem úspor odběratelů meziročně klesly zhruba o 4 %. K vyšším úsporám motivovaly domácnosti obavy ze zvýšení cen energií a jejich nedostatku,“ dodala Kučerová.

Podle dat Teplárenského sdružení ČR byla topná sezóna 2022/2023 třetím nejchladnějším topným obdobím posledního desetiletí. Chladnější byly jen zimy 2016/2017 a 2020/2021. Nejteplejší byly zimy 2014/2015 a 2017/2018, kdy se s vytápěním skončilo dokonce už před polovinou dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…