Most: Tříkrálová sbírka skončila

16.01.2024 13:05 | Tisková zpráva

Velká celostátní Tříkrálová sbírka, pořádaná Charitou Česká republika, proběhla opět i na Mostecku a v okolí, kde ji organizuje Charita Most.

Most: Tříkrálová sbírka skončila
Foto: Brigita Janovská
Popisek: Tříkrálová sbírka Charity Most

Zajišťuje ji celá řada ochotných koledníčků i koledníků, kteří v rámci pěkné lidové tradice nosí lidem radostnou vánoční zvěst a boží požehnání s nabídkou začít nový rok dobrým skutkem formou příspěvku do sbírkové pokladničky.

charita

Pro tento úkol jim v kostele sv. Václava požehnal mostecký děkan Leo Gallas. Zapojují se jednotlivci, kolektivy i instituce, dík patří například oběma uměleckým školám, z nichž ZUŠ Floriana Leopolda Gassmanna za organizaci krásného Tříkrálového koncertu, v němž žáci předvedli své umění, a v Soukromé hotelové škole Bukaschool Most pokračovala letos již čtrnáctiletá tradice Tříkrálového setkání, při němž jsou mj. všechny děti z nízkoprahového charitního klubu Sovička ještě obdarovány pěknými dárky.

charita

Tříkrálová sbírka je křesťanská lidová tradice, která pokračuje online, ale ve své klasické podobě vede k setkávání lidí a nabízí dobrý pocit pomoci tam, kde je jí zapotřebí. V případě Charity Most se v ní pravidelně účastní i přeshraniční partneři.

Všem lidem dobré vůle, kteří se do akce zapojili, patří veliký dík.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…