Most: Tříkrálová sbírka skončila

16.01.2024 13:05 | Tisková zpráva

Velká celostátní Tříkrálová sbírka, pořádaná Charitou Česká republika, proběhla opět i na Mostecku a v okolí, kde ji organizuje Charita Most.

Most: Tříkrálová sbírka skončila
Foto: Brigita Janovská
Popisek: Tříkrálová sbírka Charity Most

Zajišťuje ji celá řada ochotných koledníčků i koledníků, kteří v rámci pěkné lidové tradice nosí lidem radostnou vánoční zvěst a boží požehnání s nabídkou začít nový rok dobrým skutkem formou příspěvku do sbírkové pokladničky.

charita

Pro tento úkol jim v kostele sv. Václava požehnal mostecký děkan Leo Gallas. Zapojují se jednotlivci, kolektivy i instituce, dík patří například oběma uměleckým školám, z nichž ZUŠ Floriana Leopolda Gassmanna za organizaci krásného Tříkrálového koncertu, v němž žáci předvedli své umění, a v Soukromé hotelové škole Bukaschool Most pokračovala letos již čtrnáctiletá tradice Tříkrálového setkání, při němž jsou mj. všechny děti z nízkoprahového charitního klubu Sovička ještě obdarovány pěknými dárky.

charita

Tříkrálová sbírka je křesťanská lidová tradice, která pokračuje online, ale ve své klasické podobě vede k setkávání lidí a nabízí dobrý pocit pomoci tam, kde je jí zapotřebí. V případě Charity Most se v ní pravidelně účastní i přeshraniční partneři.

Všem lidem dobré vůle, kteří se do akce zapojili, patří veliký dík.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …